top of page

Strategier

Opdateret: 1. jun. 2023

Man kan have store udfordringer med at stå frem og sige, samt føle, det , der oprigtigt er i en. I terapi undersøger vi, hvad du har trænet dig selv i, at sætte i stedet for de autentiske følelser. Det gør vi ved blandt andet at kigge på hvilke strategier og versioner af dig selv, du har opfundet og konstrueret til at dække over den originale version af dig.


Når du ikke er oprigtig overfor dig selv og andre, og måske har undladt det hele livet, kan du på et tidspunkt opleve nedtrykthed, kriser, afmagt, depression, angst, uro mm. Det kan være opstået, fordi du direkte og indirekte har lært, at den originale version af dig selv ikke var elskværdig. Derfor er det rationelt, og på sin vis smart at, at man tilpasser sig og konstruerer disse strategier. Problemet er dog, at det i overdreven grad ikke er mentalt sundt og kan føre til sygdom både fysisk og psykisk.

I vores sessioner er vi derfor nysgerrige på at forstå, hvad dine personlige strategier er. Det handler ikke om, hvad du undertrykker, men hvordan du undertrykker det, som du gør.


Formålet med strategierne, vi konstruerer, er at opleve mindst muligt smerte. Det er ikke nødvendigvis problematisk at leve sit liv sådan, men det kan det udvikle sig til at være. Hvis det er blevet problematisk for dig, så er vi nysgerrige på, hvordan strategierne påvirker dit liv her og nu. Vi undersøger altså, hvad det lige netop er du gør (samt undgår at gøre), når livet bider og gør ondt. Hvor og hvorfor lærte du netop disse strategier?

Derudfra arbejder vi med at slippe og ændre de strategier, som har vist sig at være problematiske for dig, og som forhindrer dig i at få det, som du ønsker dig mest her i livet.



6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Angst, kommunikation og strategier

Hvis noget, bevidst eller ubevidst, er farligt, eller hvis frygten for afsløring lurer i kulissen, så giver det måske mere end god mening, at have en hård retorik, der skubber folk væk - det er måske

Irritation, dårlig kommunikation og uopfyldte behov

Irritation er et udtryk for, at vi selv har uopfyldte behov. Disse uopfyldte behov kan kommunikation hjælpe os til at få opfyldt. Det kræver dog, at vi forstår, hvad der er på spil. Vi skal lære at fo

Hvorfor er følelserne så centrale?

Det er vores følelser, der fortæller os, om noget er vigtig, godt, svært eller farligt. De er signaler, som giver os mulighed for at kende vores behov. Deraf gør de det muligt for os at vurdere, hvord

bottom of page